Tagliatelle se slaninovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100 g Slanina vepřová
- 400 g Tagliatelle
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 26 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 150.8 mg
- Vláknina 1295.3 mg
- Vitamín A 1295.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálím olej, slaninu nakrájíme na menší kostky a na oleji ji osmahneme. Ke slanině přidáme cibuli a česnek, promícháme a 2 minuty podusíme.
-
2
Petrželku omyjeme, osušíme a najemno ji nasekáme. Na pánev přidáme hovězí vývar a petrželku. Na mírném ohni vše svaříme na poloviční množství.
-
3
Otrháme bazalku, lístky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Poté je vmícháme do omáčky.
-
4
Tagliatelle uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na struhadle nastrouháme pecorino. Těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypané sýrem podáváme.