Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1679 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 406.1 mg
- Draslík 1040.5 mg
- Vláknina 4791.7 mg
- Vitamín A 4791.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Játra umeleme, osolíme, opepříme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme k játrům. Přimícháme vejce, cibuli a vymícháme nádivku, kterou naplníme kapsu. Maso uzavřeme, zpevníme párátky nebo zašijeme.
-
2
V pekáčku rozškvaříme slaninu, přiložíme maso, podlijeme vývarem, potřeme máslem, osolíme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. Maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.
-
3
Upečené maso s nádivkou naporcujeme, doplníme bramborovou kaší a podáváme.