Fazole se slaninou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Fazole
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 108 mg
  • Vláknina 934.5 mg
  • Vitamín A 934.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme.

  • 2

    V kastrole na rozehřátém oleji rozškvaříme slaninu nakrájenou na hranolky. Okořeníme kmínem, přidáme prolisovaný česnek, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a chvíli podusíme.

  • 3

    Potom přidáme uvařené fazole, osolíme a vaříme ještě 10 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Komentáře k receptu