Kuře pečené v hlíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Slanina vepřová
  • 9 g Sůl
  • 6 g Kmín celý
  • 1.2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 855 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 375 mg
  • Vláknina 157.5 mg
  • Vitamín A 157.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře důkladně nasolíme zvenku i zevnitř, dovnitř naskládáme plátky slaniny a zašijeme. Posypeme kmínem a obalíme v hliněné kaši nejlépe z jílu. Necháme zaschnout krustu a mezitím připravíme ohniště. Vyhloubíme mírnou prohlubeň, na jejímž dně rozhoříme oheň. Když zůstanou jen žhavé uhlíky, kuře v zaschlé hlíně na ně dostředu položíme a ze stran přihrábneme žhavé uhlíky, aby bylo kuře celé zakryté. Nad ním udržujeme malý oheň alespoň 2 hodiny, postupně necháme oheň dohasnout a kuře ještě půl hodiny dojít. Poté ho vyhrabeme, rozřízneme a sloupneme hliněnou krustu a kuře naporcujeme.

Komentáře k receptu