Králičí stehna v křupavé slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 30 g Cibule
  • 120 g Jablka
  • 60 g Mrkev kořen
  • 30 g Hrášek mražený
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Majonéza
  • 4 ks Králičí stehna
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 29.4 mg
  • Draslík 655 mg
  • Vláknina 8702.8 mg
  • Vitamín A 8702.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a mrkev oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli zbavíme slupky a pokrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme a i se slupkou nakrájíme na drobnější kostičky.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a zamotáme každé ze stehen do pěti plátků slaniny.

  • 3

    Brambory a mrkev přesypeme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté slijeme vodu a zeleninu dáme do mísy. Přimícháme jablka, cibuli, hrášek, zakysanou smetanu, hořčici, majonézu, osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Salát dáme vychladit do lednice.

  • 4

    Králičí stehna vložíme do pekáčku, podlijeme 50ml vody a dáme péct přiklopené na 60 minut při 160°C, poté otočíme, opět podlijeme 50 ml vody a necháme péct do změknutí.

  • 5

    10 minut před koncem pečení odklopíme, teplotu zvýšíme na 190°C a necháme dopéct dokřupava.

  • 6

    Upečená stehna přendáme na servírovací talíře, přidáme salát, přelijeme vypečenou šťávou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu