Bramborové závitky se slaninou a chřestem
Suroviny
- 750 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 2.2 kg Chřest zelený
- 2 polévková lžíce Estragon
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 39 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 992.6 mg
- Vláknina 10219.4 mg
- Vitamín A 10219.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě očištěné brambory dáme vařit do osolené vody. Chřest opláchneme, oloupeme a uvaříme do měkka se lžičkou cukru a necháme okapat. Uvařené brambory opatrně oloupeme a každou z nich obalíme plátkem slaniny a zajistíme párátkem. Takto připravené brambory pečeme na pánvi. Okapaný chřest urovnáme s opečenými brambory na talíře a přelijeme bylinkovým máslem. Podáváme teplé.
-
2
Bylinkové máslo:
-
3
Do rozpuštěného másla vsypeme sekané bylinky: estragon, bazalku a petrželku. Důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku do servírování pokrmu udržujeme v teple.