Bramborové závitky se slaninou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 2.2 kg Chřest zelený
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 992.6 mg
  • Vláknina 10219.4 mg
  • Vitamín A 10219.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě očištěné brambory dáme vařit do osolené vody. Chřest opláchneme, oloupeme a uvaříme do měkka se lžičkou cukru a necháme okapat. Uvařené brambory opatrně oloupeme a každou z nich obalíme plátkem slaniny a zajistíme párátkem. Takto připravené brambory pečeme na pánvi. Okapaný chřest urovnáme s opečenými brambory na talíře a přelijeme bylinkovým máslem. Podáváme teplé.

  • 2

    Bylinkové máslo:

  • 3

    Do rozpuštěného másla vsypeme sekané bylinky: estragon, bazalku a petrželku. Důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku do servírování pokrmu udržujeme v teple.

Komentáře k receptu