Bucatini s omáčkou Carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 237.8 mg
  • Draslík 139.5 mg
  • Vláknina 598.3 mg
  • Vitamín A 598.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Zatímco se těstoviny vaří, odkrojíme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na nudličky. Ty usmažíme při střední teplotě dokřupava, vyjmeme je naběračkou s otvory a na papírových ubrouscích je necháme okapat.

  • 3

    Smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán rozšleháme v misce, přidáme opečenou slaninu a omáčku nalijeme na horké těstoviny. Opatrně promícháme.

  • 4

    Těstoviny s omáčkou zahříváme velmi zvolna půl minuty až minutu, dokud omáčka mírně nezhoustne. Na závěr těstoviny posypeme nahrubo namletým pepřem. Jednotlivé porce zdobíme snítkami bazalky a nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu