Pikantní grilované jehly

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Sádlo syrové
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Koření Gyros
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Feferony
  • 2 ks Paprika zelená
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Vepřová panenka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 98.3 mg
  • Draslík 851.6 mg
  • Vláknina 1818.8 mg
  • Vitamín A 1818.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté maso nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na silnější kostky nakrájený sýr, kolečka klobásy a feferonky, plátky cibule, kostky slaniny a přikrájíme ještě papriku a hříbky.

  • 2

    Směs polijeme octem, osolíme, opepříme zasypeme kořením, zalijeme olejem, promícháme a dáme do chladu na 3 hodiny odležet.

  • 3

    Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, paprika, slanina, hříbek, klobása a cibule. Napichování opakujeme po celé délce špejli.

  • 4

    Naskládáme je na plech, dáme sádlo, zalijeme marinádou ve které bylo naložené maso s ostatními surovinami, dáme do vyhřáté trouby a za občasného podlévání grilujeme asi 40 minut.

  • 5

    Upečené jehly vytáhneme z trouby a posypeme oreganem.

Komentáře k receptu