Těstoviny s olivami a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 400 g Těstoviny Pappardelle
  • 150 g Anglická slanina
  • 100 g Olivy černé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Solamyl - bramborový škrob
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 50 g Šalotka
  • 2500 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2651 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 183.2 mg
  • Vláknina 7565 mg
  • Vitamín A 7565 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, olivy bez pecek na plátky, česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno a bazalku posekáme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme šalotku, olivy a česnek. Krátce orestujeme a podlijeme trochou vývaru. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vývaru a odstavíme.

  • 4

    Na talíře rozdělíme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme bazalkou se strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu