Hovězí závitky s mletým masem a slaninou
Suroviny
- 600 g Hovězí libové
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Hovězí maso mleté
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 116 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 752.9 mg
- Vláknina 3462.3 mg
- Vitamín A 3462.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
-
3
Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.