Saltimcocca s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 113 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 170 mg
- Draslík 684.9 mg
- Vláknina 3241.5 mg
- Vitamín A 3241.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme, pokrájíme na menší kousky a necháme 10 minut spařit ve vroucí vodě. Poté slijeme a necháme okapat.
-
2
Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme na drobnější kousky.
-
3
Česnek utřeme. Maso osolíme, opepříme.
-
4
Každý z řízků natřeme na jedné straně hořčicí, přidáme plátek šunky.
-
5
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi do zlatova, smícháme s pokrájenou mrkví a cibulí.
-
6
Směsí poklademe šunku na řízcích. Plátky srolujeme a zajistíme nití. Neutahujeme příliš silně.
-
7
Závitky osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme stranou.
-
8
Zbytek zeleninové směsi se slaninou dáme na rozpálené máslo, přilijeme víno a necháme podusit. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
9
Do vařící se omáčky přendáme závitky a vše dusíme 60 minut.
-
10
Víno doléváme dle potřeby.
-
11
Po uvaření ihned podáváme.