Holoubata na slanině s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Holoubata
  • 10 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Hrášek
  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Cibule
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1783 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 257 mg
  • Draslík 1089.1 mg
  • Vláknina 8597 mg
  • Vitamín A 8597 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata rozpůlíme podélně, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Do tuku nasypeme hrášek, cibuli, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, vložíme půlky holoubat, podlijeme vývarem, ochutíme ještě špetkou mletého muškátového oříšku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.

  • 3

    Upečená holoubata rozdělíme na talíře, jako přílohu zvolíme vařené brambory, které přelijeme omáčkou s hráškem a slaninou.

Komentáře k receptu