Filé s jablky a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2263 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 198.1 mg
  • Vláknina 7880 mg
  • Vitamín A 7880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a po obou stranách je potřeme kečupem. Vložíme do zapékací mísy s trochou oleje.

  • 2

    Oloupaná jablka spolu s okurkami nahrubo nastrouháme, smícháme a směs navršíme na filé. Povrch posypeme nadrobno nakrájenou slaninou.

  • 3

    Zapékací mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 20 minut. Před koncem pečení položíme na každou porci plátek másla a ještě krátce zapečeme.

  • 4

    Podáváme s vařenými opečenými bramborami.

Komentáře k receptu