Zelné klobásy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Slanina vepřová
  • 1200 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 735.9 mg
  • Vláknina 15331 mg
  • Vitamín A 15331 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí necháme spařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Poté ho nakrouháme.

  • 2

    Slaninu pokrájíme, smícháme s utřeným česnekem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Smícháme se zelím, hotovou směsí plníme střívka.

  • 3

    Konce střívek uzavřeme nití, klobásy několikrát propíchneme vidličkou a vložíme do vroucí vody. 1-2 minuty vaříme na silném plameni, poté teplotu snížíme a vaříme 30 minut.

  • 4

    Podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory.

Komentáře k receptu