Zelné klobásy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 45 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 735.9 mg
- Vláknina 15331 mg
- Vitamín A 15331 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí necháme spařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Poté ho nakrouháme.
-
2
Slaninu pokrájíme, smícháme s utřeným česnekem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Smícháme se zelím, hotovou směsí plníme střívka.
-
3
Konce střívek uzavřeme nití, klobásy několikrát propíchneme vidličkou a vložíme do vroucí vody. 1-2 minuty vaříme na silném plameni, poté teplotu snížíme a vaříme 30 minut.
-
4
Podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory.