Hovězí závitky s nádivkou
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 10 g Řeřicha
- 30 g Mouka polohrubá
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Pažitka
- 15 g Petržel kudrnka
- 40 ml Olej rostlinný
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Zázvor mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí kýta
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 145.5 mg
- Draslík 179.5 mg
- Vláknina 2469.5 mg
- Vitamín A 2469.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
-
2
V misce smícháme posekanou petrželku, kostičky slaniny, vejce, sůl, zázvor a směs na másle usmažíme. Touto nádivkou potřeme plátky masa, zabalíme do závitků a ovážeme nití.
-
3
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, usmažíme dozlatova. Přiložíme závitky, trochu orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme 30 minut, zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu prolisovaného česneku a dusíme ještě hodinu.
-
4
Závitky zbavíme nití, rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory, přelijeme omáčkou a posypeme posekanou pažitkou, petrželkou a řeřichou.