Tyrolské opečené brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 986 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 1132.2 mg
  • Vláknina 17889.8 mg
  • Vitamín A 17889.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, světlou část najemno nasekáme a zelenou část nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi a opečeme na něm dokřupava slaninu nakrájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme stranou.

  • 3

    Do pánve vložíme brambory a za stálého obracení je ve výpeku orestujeme. Přidáme pórek a společně opékáme několik minut. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 4

    Nakonec zlehka vmícháme opečenou slaninu a před podáváním pokrm posypeme nasekanou pórkovou natí.

Komentáře k receptu