Sýrová omáčka s tatarským toustem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 130 g Slanina vepřová
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 250 g Sýr Gouda 45%
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 40 g Kapary
  • 40 g Okurky nakládané
  • 5 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 200 g Hovězí svíčková
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 1443 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 324.5 mg
  • Draslík 388.1 mg
  • Vláknina 1793.3 mg
  • Vitamín A 1793.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme smetanu s moukou, povaříme a vmícháme strouhaný sýr. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Čtyři plátky slaniny opečeme dokřupava. Zbývající slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rovněž opečeme. Rozehřejeme gril. Svíčkovou jemně naškrábeme, smícháme se žloutky, s cibulí, okurkou a kapary, osolíme, opepříme a ochutíme worcestrovou omáčkou. Touto směsí potřeme opečený chléb a krajíčky rozložíme do ploché zapékací misky. Opečené kostičky slaniny vmícháme do omáčky, přelijeme toasty a na grilu je zapečeme dozlatova. Toasty ozdobíme plátkem opečené slaniny.

Komentáře k receptu