Grilovaný chřest ve slanině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Chřest bílý
  • 50 g Anglická slanina
  • 80 g Ředkvička
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Pórek
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 434 mg
  • Vláknina 7055 mg
  • Vitamín A 7055 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.

  • 2

    Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova.

  • 3

    Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem.

  • 4

    Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu