Vejce po lotrinsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 893 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 782 mg
  • Draslík 341 mg
  • Vláknina 159 mg
  • Vitamín A 159 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu orestujeme na rozpáleném másle.

  • 2

    Přidáme vejce a smažíme cca 3 minuty, poté osolíme a opepříme a na každé vejce dáme 1/3 smetany.

  • 3

    Vejce dáme zapéct do trouby na 4 minuty při 180 °C.

  • 4

    Zapečená vejce ihned servírujeme.

Komentáře k receptu