Křepelky se slaninou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 34 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 107.7 mg
- Draslík 695.5 mg
- Vláknina 11295.3 mg
- Vitamín A 11295.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje.
-
2
Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne.
-
3
Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu.
-
4
Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny.
-
5
Podáváme s plátky citronu.