Křepelky se slaninou a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.333333 kávová lžička Pepř cayenský
  • 4 ks Křepelka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 10 stroužek Česnek
  • 16 plátek Anglická slanina
  • 6 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 107.7 mg
  • Draslík 695.5 mg
  • Vláknina 11295.3 mg
  • Vitamín A 11295.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky očistíme, omyjeme a osušíme. Osolené a opepřené je dáme opéct do pekáče na asi 50 ml rozpáleného olivového oleje.

  • 2

    Cibule a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme najemno. Obojí osmahneme na zbylém olivovém oleji, doplníme tymiánem a smažíme ještě 1 minutu. Česnek s cibulkou pak dochutíme pepřem, solí a octem, promícháme a nasypeme de pekáče ke křepelkám. Pekáč přikryjeme a pokrm dusíme, dokud maso nezměkne.

  • 3

    Mezitím si na pánev, na které jsme opékali česnek a cibuli, dáme na několik minut škvařit slaninu.

  • 4

    Když jsou křepelky hotové, každou rozdělíme na čtvrtky a ozdobíme opečenými plátky slaniny.

  • 5

    Podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu