Čipwejská divoká rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 200 g Rýže indiánská
  • 400 ml Voda pitná
  • 50 ml Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 405.6 mg
  • Draslík 429.1 mg
  • Vláknina 333.1 mg
  • Vitamín A 333.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propereme, vsypeme do studené osolené vody a vaříme v nezakrytém hrnci do změknutí (asi 20 minut). Uvařenou rýži odstavíme, slijeme případnou zbylou tekutinu, přikryjeme pokličkou.

  • 2

    Mezitím nakrájíme slaninu na tenké proužky a opečeme dokřupava. Vyndáme na ubrousek a necháme okapat. Na části vypečeného tuku připravíme omeletu z rozšlehaných vajec okořeněných solí a pepřem. Omeletu opékáme z obou stran, vždy asi 2 minuty. Vyklopíme na prkénko a rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Uvařenou rýži opatrně promícháme se slaninou, proužky vaječné omelety, pažitkou nakrájenou nadrobno a rozehřátým sádlem. Můžeme ještě okořenit pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu