Slaninové knedlíky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Slanina vepřová
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1203 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1802 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 470 mg
  • Draslík 539.9 mg
  • Vláknina 6957.5 mg
  • Vitamín A 6957.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme na pánvi. Škvarky vybereme, tuk slijeme a škvarky vrátíme do pánve. Přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a česnek a vše osmahneme.

  • 2

    Tmavý chléb nakrájíme na kostky a v míse smícháme se škvarkovou směsí, vejci a nasekanou petrželkou. Přisypeme mouku, osolíme (půl dávky soli) a opepříme. Dobře propracujeme.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme 4-6 knedlíků, vložíme je do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut.

Komentáře k receptu