Rolovaný jelení špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Jelení maso
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření Zvěřina
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 530 mg
  • Vláknina 354.8 mg
  • Vitamín A 354.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci.

  • 2

    Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami.

Komentáře k receptu