Zajíc po dalmatsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 63 g
- Sodík 630 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 214.5 mg
- Draslík 1021.6 mg
- Vláknina 5074 mg
- Vitamín A 5074 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněný, osolený a omytý zaječí zadek protáhneme proužky slaniny a pečeme v tukem vymaštěném pekáči za častého polévání šťávou do poloměkka.
-
2
Potom maso nakrájíme na porce, vložíme do směsi z oleje, nasekané petrželky, utřeného česneku, citronové šťávy, pepře, vína a zaječího srdce a jater rozsekaných nadrobno. Pod pokličkou pečeme zvolna do změknutí.