Kůzle na kopru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kůzlečí maso
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 133.7 mg
  • Draslík 1062.7 mg
  • Vláknina 1417.5 mg
  • Vitamín A 1417.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a odblaněné kůzlečí maso (ideálně z kýty) prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme na rozpálený olej. Zprudka je opečeme, podlijeme horkou vodou a posypeme nasekaným koprem. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

  • 2

    Potom odstraníme pokličku a za občasného podlévání maso pečeme ještě 1 hodinu.

Komentáře k receptu