Moravské závitky s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí kýta
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 40 g Anglická slanina
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 610.7 mg
  • Vláknina 538.5 mg
  • Vitamín A 538.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Každou porci pokryjeme plátkem uzeného masa a slaniny a stočíme do závitku. Pečeme na vymaštěném pekáči asi 1 hodinu.

  • 2

    Upečené závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a procedíme na závitky. Dusíme ještě asi 30 minut, až je maso měkké.

  • 3

    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře k receptu