Štěrbák dušený na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 6 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 420.5 mg
- Vláknina 7763 mg
- Vitamín A 7763 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý štěrbák nakrájíme na proužky silné asi 2 cm. Dáme je na rozškvařené kostičky slaniny a za stálého míchání osmažíme, osolíme a trochu podlijeme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
2
Potom přilijeme ještě trochu vody, přidáme citronovou šťávu a dusíme doměkka.