Gemerské knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 58 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 1622.5 mg
- Vláknina 20489.9 mg
- Vitamín A 20489.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.
-
2
Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
-
3
Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
-
4
Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.