Gemerské knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Brambory
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Slanina vepřová
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 1622.5 mg
  • Vláknina 20489.9 mg
  • Vitamín A 20489.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.

  • 2

    Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.

  • 4

    Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.

Komentáře k receptu