Nadívaná kachna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1297 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 119 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 176.8 mg
- Vláknina 642.2 mg
- Vitamín A 642.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, osolíme a osušíme.
-
2
Připravíme si nádivku. Nejprve zpěníme na másle nadrobno nakrájenou menší cibuli, přidáme na malé kostičky nakrájené vepřové maso, dle chuti osolíme a udusíme doměkka.
-
3
Nádivku necháme vychladnout a potom ji promícháme s nakrájenou žemlí, kterou lehce namočíme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, pepř, petrželku a česnek (rozetřený). Ušleháme si sníh ze 2 bílků a jemně vmícháme do nádivky. Také můžeme přidat rozetřená podušená kachní játra.
-
4
Kachnu naplníme nádivkou, sešijeme a upečeme. Během pečení poléváme.