Ragú s fazolemi
Suroviny
- 400 g Vepřové maso libové
- 100 g Anglická slanina
- 30 g Celer bulvový
- 30 g Petržel kořen
- 50 g Fazole bílé
- 130 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 3 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 518.7 mg
- Vláknina 10304.8 mg
- Vitamín A 10304.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2533.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přes noc namočíme, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky.
-
3
Vepřové plecko očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do misky a osolíme a opepříme. V kastrole na hodně rozpáleném oleji maso osmažíme ze všech stran. Opečené maso vložíme do mísy.
-
4
Na výpeku orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky, poté přimícháme postupně cibuli, česnek, zeleninu a smažíme do změknutí.
-
5
Do smažené zeleniny přidáme sterilovaná rajčata, rozmarýn a bobkový list. Orestujeme a podlijeme částí vývaru. Poté k zelenině přidáme opečené maso a ragú dusíme pod pokličkou na mírném plameni zhruba 50 minut. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem. Na závěr vmícháme uvařené fazole, chvilku povaříme a přidáme drobně posekanou petrželovou nať.