Zelňačka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 677 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 229.4 mg
- Vláknina 9129.8 mg
- Vitamín A 9129.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm do zlatova cibuli. Přisypeme mraženou zeleninu, na malé kousky rozkrájené uzené maso, přidáme zelí i s nálevem. Zalijeme 5 dl vody a pod poklicí, za občasného promíchávání, dusíme 30 minut.
-
2
Následně přilijeme zbylou vodou, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Pokračujeme dalších 10 - 15 minut ve vaření (až do uvaření rýže), poté stáhneme ze sporáku.
-
3
Polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, vsypeme nasekanou petrželovou nať. Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.