Golubce s masem
Suroviny
- 100 g Cibule
- 300 g Zakysaná smetana
- 300 g Hovězí maso přední
- 300 g Vepřová plec
- 30 g Sůl
- 300 g Rýže loupaná
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Tuk
- 30 g Kopr sterilovaný
- 700 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Protlak rajčatový
- 200 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1417 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 399.2 mg
- Vláknina 6068 mg
- Vitamín A 6068 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme, jemně semeleme a osolíme. Přidáme dušenou prochladlou rýži, pepř, drobně nakrájenou cibuli zpěněnou na másle a vše dobře promícháme.
-
2
Listy hlávkového zelí omyjeme a spaříme v mírně osolené vodě.
-
3
Zelné listy naplníme masovou směsí a zabalíme závitky. Narovnáme je do pekáče vymazaného tukem a zapečeme v troubě.
-
4
Připravíme světlou zásmažku z druhé části tuku a z prosáté mouky, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem, rozšleháme, vlijeme smetanu a krátce povaříme. Potom přidáme jemně nakrájený sterilovaný kopr a omáčku vlijeme na zapečené závitky.
-
5
Nakonec omáčku přisolíme a vše ještě krátce podusíme.