Vepřová roláda s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Vepřová plec
  • 10 g Chilli paprička
  • 140 g Jablka
  • 70 ml Víno madeira
  • 120 ml Med včelí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Rajčata
  • 2 polévková lžíce Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 478.2 mg
  • Vláknina 731.5 mg
  • Vitamín A 731.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové plecko omyjeme, odkrojíme z něj kůži, vytvoříme tukovou kapsu, osolíme, opepříme. Smícháme suroviny na nádivku - jablka nakrájená nadrobno, sterilovaná rajčata, sůl a pepř, naneseme na plát masa. Maso stočíme do rolády, ovážeme ji nití, aby držela tvar. Rozehřejeme gril na střední stupeň, roládu položíme nad odkapávací misku a gril zavřeme. Grilujeme 50 minut. Maso pokapeme marinádou z červeného vína, medu, chilli papričky, to opakujeme každých 10 minut. Celková doba grilování by měla být přibližně 90 minut.

Komentáře k receptu