Plněná vepřová roláda s jablečným pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Strouhanka
  • 5 g Cukr třtinový
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.3 kg Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 polévková lžíce Šťáva jablečná 100%
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 936.7 mg
  • Vláknina 7625.2 mg
  • Vitamín A 7625.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu zapneme na 220 stupňů Celsia. Nejdříve uděláme nádivku, a to tak, že na pánvičce necháme zesklovatět cibulku spolu s česnekem. Pánvičku odstavíme z plotýnky a do ní ještě přidáme strouhanku spolu s citrónovou kůrou, šalvějí, nakrájeným jablkem a nasekanou čerstvou petrželkou. Ochutíme kořením.

  • 2

    Naklepané vepřové maso položíme na stůl tak, abychom na něj mohli rozvrstvit nádivku a vše dobře zarolovat a převázat nití. Do pekáčku položíme najemno nakrájenou cibulku, a na tuto cibulku vklademe právě zavinutý závitek. Pečeme ho zhruba 35 minut v troubě při teplotě 190 stupňů Celsia po dobu ještě 90 minut. Když už je jídlo skoro hotové, zhruba tak 15 minut před koncem pečení, pekáček přikryjeme alobalem.

  • 3

    Poté uvaříme omáčku: do menšího kastrůlku vložíme jablka, zázvor, skořici a zakápneme to všechno jablečnou šťávou nebo moštem. Po dobu 5-8 minut do změknutí všech ingrediencí je vše nutné alespoň dvakrát promíchat. Do omáčky ještě přilijeme citrónovou šťávu, trochu cukru, soli a pepře. Zbývá nám ještě vybrat kousek skořice, přidáme máslo a takto hotovou omáčku vlijeme do nádoby. Vepřovou roládu servírujeme ve vlastní šťávě s jablečným pyré.

Komentáře k receptu