Fenyklové ravioli
Suroviny
- 400 g Artyčoky
- 120 g Cibule perlová
- 200 g Vepřová plec
- 100 g Ančovičky konzervované
- 1000 g Fenykl obecný
- 120 g Mrkev kořen
- 30 g Sýr Parmezán
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 ml Víno bílé
- 180 ml Olej olivový
- 5 ks Vejce slepičí
- 5 hrst Špenát listový čerstvý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 20 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2153 kcal
- Sacharidy 247 g
- Tuky 106 g
- Sodík 1619 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 154 g
- Cholesterol 368.5 mg
- Draslík 5189.1 mg
- Vláknina 221160 mg
- Vitamín A 221160 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve za pomocí odšťavňovače prolisujeme špenát, tak nám vznikne špenátová šťáva. Z mouky, vajec, žloutků a špenátové šťávy (5 ml) vypracujeme těsto. Dle potřeby přiléváme vodu, těsto musí dobře držet tvar.
-
2
Připravené těsto necháme odpočinout, mezitím připravíme zeleninu.
-
3
Mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, přidáme rozčtvrcené artyčoky, oloupanou a na větší kousky pokrájenou cibuli a česnek.
-
4
Maso pokrájíme na menší kousky a přimícháme k zelenině, vše promícháme a dáme smažit na 20 ml rozpáleného oleje.
-
5
Jakmile zelenina zezlátne, podlijeme vínem. Necháme vyvařit, poté přilijeme 50 ml oleje, necháme 15 minut smažit.
-
6
Osolíme opepříme a odstavíme z plotny.
-
7
Fenykl pokrájíme na 2 cm velké kousky, přisypeme na 100 ml rozpáleného oleje a dusíme do vyvaření veškeré tekutiny.
-
8
K fenyklu vmícháme rozdrcené ančovičky a dáme vychladit.
-
9
Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme 6 cm velká kolečka, která naplníme směsí z fenyklu a ančoviček. Těsto přehneme na polovinu a okraje těsta, potřené vodou, dobře stlačíme.
-
10
Připravené těstoviny vaříme 10 minut ve vroucí, osolené vodě.
-
11
Uvařenou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch přidáme vařené ravioli, vše zakapeme olejem a posypeme parmezánem a ihned podáváme.