Vepřová plec s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrášek
  • 100 g Tuk
  • 400 g Vepřová plec
  • 40 g Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 535 mg
  • Vláknina 10231.5 mg
  • Vitamín A 10231.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání smažíme, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Podlijeme teplou vodou, rozmícháme, osolíme a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Ke konci dušení přidáme hrášek, mírně jej osladíme a podle chuti přisolíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu