Vepřová plec s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 55 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 535 mg
- Vláknina 10231.5 mg
- Vitamín A 10231.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou plec nakrájíme na kostky, vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání smažíme, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme. Podlijeme teplou vodou, rozmícháme, osolíme a dusíme téměř doměkka.
-
2
Ke konci dušení přidáme hrášek, mírně jej osladíme a podle chuti přisolíme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.