Vepřové medailónky Chevreuse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 33 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 104.9 mg
- Draslík 1422.1 mg
- Vláknina 7066.3 mg
- Vitamín A 7066.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku.
-
2
V kastrolku rozehřejeme máslo, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
-
3
Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
-
4
Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené medailónky, obložíme je malými vařenými bramborami a přelijeme vypečenou šťávou z masa.