Moravská vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3141 kcal
- Sacharidy 642 g
- Tuky 69 g
- Sodík 535 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 641 g
- Cholesterol 144.1 mg
- Draslík 8039.3 mg
- Vláknina 142052 mg
- Vitamín A 142052 mg
- Vitamín B6 3.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 90.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na medailonky. Vypeckované sušené švestky naplníme kouskem másla a vmáčkneme do medailonků. Maso osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
Zbylé vypeckované švestky nakrájíme na nudličky a přidáme k masu do výpeku. Vše zalijeme bílým vínem a dusíme, až se víno svaří asi na třetinu.
-
3
Potom přidáme sladkou i zakysanou smetanu a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme slivovici.