Mleté řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové maso mleté
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Tvaroh jemný
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 226.3 mg
  • Draslík 597.7 mg
  • Vláknina 285.6 mg
  • Vitamín A 285.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem.

  • 2

    Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem.

  • 3

    V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut.

  • 4

    Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem.

Komentáře k receptu