Mleté řízky
Suroviny
- 800 g Vepřové maso mleté
- 120 g Sýr Eidam cihla 40%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Tvaroh jemný
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 56 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 226.3 mg
- Draslík 597.7 mg
- Vláknina 285.6 mg
- Vitamín A 285.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem.
-
2
Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem.
-
3
V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut.
-
4
Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem.