Boloňská omáčka na těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1045 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 67 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 124.9 mg
- Vláknina 1910 mg
- Vitamín A 1910 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme česnek a cibuli nakrájené na jemno. Poté dáme maso a snažíme se ho oddělit. Smažíme ho tak dlouho, dokud se nevypaří všechna šťáva.
-
2
Pak zalijeme vínem a taktéž necháme odpařit. Zalijeme passatou.
-
3
Nyní postavíme vodu na těstoviny – uvaříme je podle návodu. Omáčku vaříme ještě tak dlouho, jak se vaří těstoviny.
-
4
Podáváme posypané sýrem.