Boloňská omáčka na těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Těstoviny Penne
  • 50 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 1910 mg
  • Vitamín A 1910 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme česnek a cibuli nakrájené na jemno. Poté dáme maso a snažíme se ho oddělit. Smažíme ho tak dlouho, dokud se nevypaří všechna šťáva.

  • 2

    Pak zalijeme vínem a taktéž necháme odpařit. Zalijeme passatou.

  • 3

    Nyní postavíme vodu na těstoviny – uvaříme je podle návodu. Omáčku vaříme ještě tak dlouho, jak se vaří těstoviny.

  • 4

    Podáváme posypané sýrem.

Komentáře k receptu