Plněné krokety
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Žemle tuková
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Párky Frankfurtské
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Mléko polotučné
- 0.07 dl Olej rostlinný
- 30 dkg Vepřové maso mleté
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 57 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 383.3 mg
- Draslík 514.5 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso smícháme s žemlí namočenou v mléce, solí, pepřem a strouhankou
-
2
Z hmoty utvoříme placičky, do každé dáme čtvrt párku a dobře zabalíme.
-
3
Hotové krokety obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.