Zelné závitky s masem a kaštany
Suroviny
- 600 g Vepřové maso mleté
- 250 g Vodní kaštany v nálevu
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 450 ml Vývar drůbeží
- 1.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 36 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 169.3 mg
- Draslík 801.4 mg
- Vláknina 10159.4 mg
- Vitamín A 10159.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno, nakládané kaštany slijeme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Zelí očistíme, vložíme do vroucí vody, aby se listy lépe oddělily. Poté oddělíme 8 listů, seřízneme tuhá žebra.
-
2
V míse promícháme mleté maso, sůl, pepř, kaštany, zázvor, cibulky, sójovou omáčku, vejce, česnek. Dobře propracovanou směs rozdělíme na zelné listy, zabalíme a naskládáme na pařák. Do hrnce vlijeme horký vývar, vložíme pařák se závitky a pod poklicí dusíme na páře asi 15 – 20 minut. Poté pařák vyjmeme z hrnce a závitky držíme na teple.
-
3
Do zbylého vývaru v hrnci zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve 2 lžících vody. Do omáčky přidáme chilli omáčku a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí.
-
4
Závitky podáváme přelité omáčkou.