Sekaná pro alergiky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 225 g Vepřové maso mleté
  • 85 g Strouhanka bezlepková
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 75 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 3 polévková lžíce Pyré rajčatové
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.27 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 110.3 mg
  • Draslík 841.7 mg
  • Vláknina 4522.5 mg
  • Vitamín A 4522.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 180°C.

  • 2

    Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemno. Do pánve vlijeme lžíci oleje a vsypeme na něj nasekanou cibuli, osmahneme do zlatova.

  • 3

    Do mísy vložíme maso, prolisovaný oloupaný česnek, rajčatový protlak i pyré, bezlepkovou strouhanku a lžíci bramborového škrobu, smíchaného se dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku. Pekáč umístíme do předehřáté trouby, pečeme 75 minut. Hotovou sekanou přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu