Sekaná pro alergiky
Suroviny
- 450 g Hovězí maso mleté
- 225 g Vepřové maso mleté
- 85 g Strouhanka bezlepková
- 20 g Tymián čerstvý
- 75 g Petržel - nať
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 3 polévková lžíce Pyré rajčatové
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 0.27 polévková lžíce Olej kukuřičný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 110.3 mg
- Draslík 841.7 mg
- Vláknina 4522.5 mg
- Vitamín A 4522.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 180°C.
-
2
Oloupeme cibuli, pokrájíme na jemno. Do pánve vlijeme lžíci oleje a vsypeme na něj nasekanou cibuli, osmahneme do zlatova.
-
3
Do mísy vložíme maso, prolisovaný oloupaný česnek, rajčatový protlak i pyré, bezlepkovou strouhanku a lžíci bramborového škrobu, smíchaného se dvěma lžícemi vody. Osolíme, opepříme a vše pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku. Pekáč umístíme do předehřáté trouby, pečeme 75 minut. Hotovou sekanou přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.