Olomoucké tvarůřžky smažené v masovém obalu
Suroviny
- 300 g Sýr Ementál (Primátor)
- 600 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Kari koření
- 3 ks Vejce slepičí
- 8 ks Tvarůžky olomoucké malé
- 2 polévková lžíce Mandle
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 0.67 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 65 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 359.5 mg
- Draslík 579.5 mg
- Vláknina 3296.4 mg
- Vitamín A 3296.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem a dochutíme vegetou a kari kořením.
-
2
Olomoucké tvarůžky postupně obalíme v hladké mouce, vejcích a ve strouhance smíchané s umletými mandlemi a v připravené masové směsi.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, obalené tvarůžky v něm smažíme dozlatova a teplé ihned podáváme.