Masové kuličky s okurkovou směsí
Suroviny
- 800 g Vepřové maso mleté
- 250 g Tvaroh měkký
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 51 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 154.2 mg
- Draslík 874.1 mg
- Vláknina 3281.2 mg
- Vitamín A 3281.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku a petrželku omyjeme, necháme okapat, najemno je nasekáme. Kopr omyjeme a okapaný nakrájíme najemno.
-
2
V míse smícháme mleté vepřové maso, tvaroh, strouhanku, prolisovaný česnek a část nakrájených bylinek. Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky a naskládáme je na olejem potřený alobal, rozložený na pečicím plechu. Kuličky pečeme 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 220 stupňů.
-
3
Okurky a cibuli oloupeme a nastrouháme na jemné plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a okurky s cibulí na něm 10 minut dusíme, potom přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme pepřem a solí a přidáme nasekaný kopr. Směs důkladně promícháme a rozdělíme ji na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a pažitkou a podáváme s upečenými masovými kuličkami.