Vepřové karbanátky s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 77 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 261 mg
- Draslík 458.8 mg
- Vláknina 4652.3 mg
- Vitamín A 4652.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso smícháme v míse se solí, pepřem a spařeným, na kolečka nakrájeným pórkem. Dobře promícháme. Vejce rozkvedláme s hladkou moukou, mlékem a se šetkou soli. Umícháme řidší těstíčko a vmícháme do něj masovou směs.
-
2
Směs naběračkou lijeme do tvaru karbanátků na pánev s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách.
-
3
Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s tmavým chlebem.