Vepřové karbanátky s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Pórek
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 261 mg
  • Draslík 458.8 mg
  • Vláknina 4652.3 mg
  • Vitamín A 4652.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso smícháme v míse se solí, pepřem a spařeným, na kolečka nakrájeným pórkem. Dobře promícháme. Vejce rozkvedláme s hladkou moukou, mlékem a se šetkou soli. Umícháme řidší těstíčko a vmícháme do něj masovou směs.

  • 2

    Směs naběračkou lijeme do tvaru karbanátků na pánev s rozehřátým olejem a smažíme po obou stranách.

  • 3

    Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu