Vepřové maso zapečené s kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1075 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 698.7 mg
- Vláknina 24181 mg
- Vitamín A 24181 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat.
-
2
Mleté vepřové maso vložíme na pánev, osolíme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Jakmile se začne oddělovat tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, vařené kroupy a zalijeme krví. Za stálého míchání podusíme pár minut, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut.
-
3
Upečené maso naporcujeme a rozdělíme na talíře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí.