Polévka s knedlíčky garnátovými
Suroviny
- 125 g Garnát obecný
- 125 g Vepřové maso mleté
- 50 g Nudle skleněné
- 50 g Kaštany vodní
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 1.5 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sherry brandy
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Celer řapíkatý
- 0.8 dl Voda pitná
- 8.5 dl Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 86.9 mg
- Draslík 422.1 mg
- Vláknina 640 mg
- Vitamín A 640 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm.
-
2
Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku.
-
3
Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince.
-
4
Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.