Polévka s knedlíčky garnátovými

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Garnát obecný
  • 125 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Nudle skleněné
  • 50 g Kaštany vodní
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.8 dl Voda pitná
  • 8.5 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1022 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 86.9 mg
  • Draslík 422.1 mg
  • Vláknina 640 mg
  • Vitamín A 640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si knedlíčky smícháním mouky, horké a studené vody a oleje a ze směsi vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 5 minut a poté vytvoříme 16 stejných dílů. Každou část těsta rozválíme na placičku o průměru 7,5 cm.

  • 2

    Ve větší míse smícháme přísady náplně - mleté vepřové maso, vařené, oloupané a nasekané garnáty, vodní konzervované kaštany, které jsou scezené, osušené a pokrájené, řapík celeru, škrobovou moučku, sezamový olej a sójovou omáčku.

  • 3

    Do středu každé placky dáme 1 lžíci náplně. Stiskneme okraje placiček tak, abychom vytvořili knedlíčky ve tvaru váčků na mince.

  • 4

    Do velkého hrnce nalijeme rybí vývar a uvedeme do varu. Přidáme nudle, knedlíčky a sherry a vaříme 5 minut, dokud nebudou nudle a knedlíčky měkké. Okamžitě podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu