Afelia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová kýta
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 125.6 mg
  • Draslík 676.7 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky. V pánvi na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahneme, osolíme a opepříme. Maso zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Potom k masu vmícháme drcený koriandr a dál dusíme pod pokličkou 20-25 minut, dokud maso nezměkne a šťáva nevysmahne. Podle potřeby můžeme přilít víno.

Komentáře k receptu