Vepřové ragú s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1446 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 951.7 mg
- Vláknina 5720 mg
- Vitamín A 5720 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové plátky očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce, opečeme ve woku na rozpáleném oleji asi 4 minuty, zakapeme chilli olejem a a ještě minutu dosmažíme. Vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji v pánvi opečeme na kousky nakrájený očištěný mangold a šalotku asi 4 minuty, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme ještě 4 minuty. Šunku nakrájíme na slabé proužky a spolu s masem přidáme k mangoldu a promícháme. Podáváme posypané nasekanými opraženými mandlemi.